Chateau GRAND BARI s.r.o.

Ste starší ako 18 rokov?

 zapamätať
Chateau GRAND BARI s.r.o.

Chateau GRAND BARI s.r.o.

Blog

Nátierka z údenej makrely + VULKANO

GrandBloger 5. Marec 2018

Údena makrela sa zvyčajne podáva bez väčších úprav len s nejakým druhom pečiva. Len málo kto z nej robí aj niečo iné. A to je veľká škoda kedže receptov a možností je strašne veľa. Aj preto máme pre vás dnes nachystaný recept, ktorý je trochu odlišný. Avšak veľmi chutný a extrémne ľahký na prípravu.

Táto nátierka sa môže podávať ako predjedlo alebo ako hlavné menu. V neposlednom rade sa veľmi dobre dopĺňa s vínom ako je VULKANO. Jemne citrusová chuť nátierky a vína k sebe ideálne pasujú. Chuť údenej ryby a chrenu je ešte viac vyzdhvihnutá arómami VULKANA a preto je toto víno k tejto nátierke až priam ideálne. 

Na prípravu nátierky budete potrebovať:                           

  • 200g údenej makrely
  • 100g bieleho syra Philadelphia
  • 20g chrenu
  • 30g masla
  • šťava z polovice citrónu
  • 20g posekanej petržlenovej vňate
  • 50g majonézy
  • soľ
  • mleté čierne korenie

 

 

 

Postup:

  1. Údenú makrelu dôkladne rozoberte a pozbavte všetkých kostí a kože. Mäso vložte do kuchynského robota (poprípade rozmixujte ponorným mixérom) a dobre rozmixujte až kým nevznikne  hrúbá nátierka.
  2. Dodajte všetky zvyšné ingrediencie a mixujte až kým sa všetko dobre nevymieša. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti a podávajte s grilovanou bagetkou.
  3. V prípade, že nátierku robíte bez kuchynského robota, obranú a vykostenú makrelu rozdrobte v miske vidličkou. Pridajte maslo (maslo by malo byť izbovej teploty), majonézu, Philadelphiu, chren a šťavu z citróna. Poriadne vymiešajte a na konci pridajte na jemno posekanú petržlenovú vňať. Dochuťte soľou a čiernym korením a podávajte s grilovanou bagetkou.
  4. Dobrú chuť.